FOTO! Reprezentanții Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică, prezenți într-o comună din Botoșani. A fost lansată campania locală „UNiTE”

Reprezentanții Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Botoșani s-au întâlnit, astăzi, cu locuitorii comunei Vârfu Câmpului, pentru a discuta despre prevenirea violenței în familie, bullying-ului, accidentelor casnice în care sunt implicați copiii, dar și incendiilor.

Acțiunea a fost organizată pentru a marca „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, sărbătorită anual pe 25 noiembrie.

Cu această ocazie, a fost lansată campania locală „UNiTE” în scopul creșterii gradului de conștientizare a fenomenului violenței domestice și care se va derula pe o perioadă de 16 zile.

Polițiștii, jandarmii și specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani le-au spus celor prezenți ce trebuie să facă dacă sunt victime sau martori ai violenței în familie sau bullyng-ului, dar și despre sprijinul oferit de fiecare autoritate în parte.

Accentul a fost pus și pe implicarea fiecărui cetățean în prevenirea unor astfel de situații.

Pompierii au vorbit despre siguranță, sfătuind adulții să-și supravegheze copiii în permanență. O clipă de neatenție din partea părinților este suficientă pentru ca cei mici să facă un lucru periculos. Anual, sute de copii din județul Botoșani ajung la spital cu arsuri, după ce s-au intoxicat cu substanțe chimice sau medicamente, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme.

Totodată, le-au explicat oamenilor ce se poate întâmpla dacă nu respectă măsurile de prevenire a incendiilor.

Activitatea de astăzi se înscrie într-o serie de întâlniri cu locuitorii județului, organizate de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani, pentru a găsi soluții concrete la problemele cu care se confruntă fie că vorbim de violență în familie, bullying sau alte situații care le-ar putea pune sănătatea sau viața în pericol.

La acțiune au participat deputatul Alexandra Huțu, subprefectul județului, Elena-Paula Cojocariu-Berențan, primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huțu, precum și reprezentanți ai ATOP Botoșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, informează printr-un comunicat ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *