Nu ne mai facem bine! Sute de cazuri de violență în familie înregistrate la Botoșani. „Mi-a rupt hainele de pe mine și m-a dat afară din casă așa dezbrăcată”

Foto: generic

Sute de cazuri de violență în familie au fost înregistrate în județul Botoșani în primele nouă luni ale acestuia an. Cele mai multe sunt asupra femeilor. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județea (IPJ), în primele nouă luni ale acestui an au fost peste 900 astfel de cazuri si s-au emis 239 de ordine de protecție. În anul 2021, politistii au intervenit la un număr de 1.256 de cazuri de violență în familie, din care 296 au necesitat emiterea ordinului de protectie provizoriu.

Din păcate, nu toți cei care se află în relații abuzive cer ajutorul Poliției, astfel că numărul persoanelor agresate ar putea fi și mai mare. Spre exemplu, o femeie din județul Botoșani a trăit 29 de ani alături de un bărbat care o bătea și o umilea zilnic.

Imediat după nuntă, acesta i-a făcut trei copii, unul după altul, dar aceștia au fost ca o binecuvântare pentru botoșăneancă. Nu și pentru tată, spune femeia, deoarece acesta era violent și cu ei. Trăiau în locuința părinților lui, iar soacra deseori le făcea viață grea.

Am trăit 19 ani cu soacra în casă. În tot acest timp au venit pe lume copiii mei. Eu la 23 de ani aveam deja toți 3 copiii mei, pentru că el era cu 10 ani mai mare decât mine și aproape obligată am fost a avea acești copii”, povestește femeia.

„Mereu venea beat și mă bătea de fiecare dată”

Venirea pe lume a copiilor nu i-a mângâiat sufletul bărbatului, ci dimpotrivă. Femeia spune că a încasat bătăi zdravene de față cu cei mici și uneori pentru că nu suporta zarva făcută de aceștia, bărbatul își îndrepta furia asupra lor și a început să îi bată de mici.

Da pe mine mă bătea pentru că eu, în mintea lui, proveneam dintr-o familie mai săracă și eram obligată să suport tot ceea ce venea. Știa foarte bine că eu nu puteam să mă refugiez la mama, că nu aveam loc să stau și când el se întorcea de la muncă (lucra ca tractorist ) aproape mereu venea beat și mă bătea de fiecare dată”, povestește cu năduf femeia.

 

Cruzimea cu care o lovea și umilințele la care o spunea individul erau de neimaginat.

„Mi-a rupt hainele de pe mine și m-a dat afară din casă așa dezbrăcată”

O dată, a vrut să fac dragoste cu el și eu nu am vrut și în fața copiilor mei mi-a rupt toate hainele de pe mine și m-a dat afară din casă așa dezbrăcată și, la rugămintea copiilor mei, după un timp, m-a lăsat să intru în casă”, spune femeia.

Calvarul femeii s-a finalizat abia când a reușit să plece în Italia, la muncă. Între timp, după ce bărbatul fusese de mai multe ori la dezalcoolizare, femeia a aflat că acesta avea schizofrenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *