21 milioane lei pentru județul Botoșani: Va fi dotat Punctul vamal de la Rădăuți-Prut și lărgit un sector de drum național

În următorii doi ani, se vor investi 21 de milioane de lei, peste 4 milioane de euro, în Punctul de trecere de la Rădăuți-Prut și sectorul de drum național care-l deservește, DN29A, Rădăuți-Prut – Dorohoi, anunță președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, Guvernul a aprobat Memorandumul pentru dotarea Punctului vamal Rădăuți-Prut și lucrările ce se impun pe sectorul de drum național Rădăuți-Prut – Dorohoi.

Investițiile în Punctul vamal vor fi de aproximativ 1,1 milioane lei și vizează cântare, platforme cântar, containere și echipamente de calcul. De asemenea, vor fi alocate 3,5 milioane lei pentru lărgirea părții carosabile din incinta vămii și aproape 6 milioane de lei pentru lărgirea sectorului de drum DN 29A, Vamă – Pod Rădăuți-Prut”, a declarat Doina Federovici.

Președintele Consiliului Județean susține că Guvernul ia în calcul și alocarea a 9,2 milioane de lei pentru întreținerea sectorului de dintre Rădăuți-Prut și Dorohoi și a 1,3 milioane de lei pentru amenajarea unei platforme de staționare a vehiculelor grele în vederea controlului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *