Apeluri nejustificate la 112: Un botoșănean a sunat pentru că nu-și găsea cheile de la ușa de acces; un altul pentru că a uitat unde și-a parcat mașina

Mai mulți botoșăneni care au sunat nejustificat la 112 au fost amendați de polițiști. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la 34 de apeluri sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

În urma sesizărilor, polițiștii au întocmit 12 dosare penale și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale  în valoare de peste 2.700 de lei.

Dintre acestea, patru  sancțiuni au fost aplicate pentru apelarea nejustificată a S.N.U.A.U 112.

Vă reamintim, că apelarea nejustificată a numărului de urgență constituie contravenție și se sancționează cu amendă de până la 4.000 de lei. Alertarea falsă este utilizarea intenționată și nejustificată a numărului 112 pentru alarmarea sau determinarea intervenției forțelor specializate, fără a fi înregistrată vreo urgență, a declarat Horobeț Cosmin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

De exemplu, în cursul acestui an, au fost cetățeni care au apelat 112 pentru a sesiza evenimente care nu reprezentau o urgență, cum ar fi: pentru faptul că îi deranjează nepoții, întrucât fac gălăgie și nu pot să doarmă;  nu și-au găsit cheile de la ușa de acces;  și-au uitat buletinul la o instituție publică; partenerul nu dorea să-și ia tratamentul; au uitat unde și-au parcat autoturismul etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *