Vouchere sociale de 250 de lei. Când vor intra banii pe carduri

Românii care beneficiază de carduri cu vouchere sociale vor avea parte de cea de-a patra transă care va fi livrată în luna decembrie. Vestea bună este că guvernanții vor cere ca aceşti bani să ajungă la oameni mai repede faţă de termenul preconizat.

Tichetele sociale din tranșa a IV-a vor ajunge la beneficiari între 19 și 23 decembrie. Măsura ar urma să continue și anul viitor, cel puțin în primele 6 luni, susțin guvernanții dar cu bani europeni. În prezent, se acordă câte 250 de lei, pe carduri speciale, la fiecare două luni, persoanelor cu venituri reduse.

Teoretic, distribuirea banilor ar trebui să se încheie pe 23 decembrie, susține ministrul Investițiilor și proiectelor europene. Marcel Boloș, la postul public de televiziune: „În perioada 19 decembrie până în 22-23 decembrie onorăm și tranșa a IV-a ca să fie pe masă de sărbători pentru beneficiarii programului.”

Premierul și ministrul Fondurilor Europene susțin prelungirea acestui program social cel puțin până la vară, dar cu bani europeni: „Pentru anul viitor: acum se lucrează la buget așa cum a anunțat domnul prim-ministru, susține ca să fie acordate și în primul semestru aceste vouchere din bugetul fondurilor europene și din bugetul național. Cred că o decizie finală o vom avea în momentul în care apare proiectul de buget și se va decide la nivel de coaliție.”

Cine sunt cei peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale: pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiile mono-parentale și familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere care au venituri mai mici sau egale cu 6.00 lei și persoanele fără adăpost.

În luna decembrie a acestui an, românii care au primit până acum 250 de lei pe card sub formă de vouchere sociale vor primi ultima tranşă din acest an. Guvernanții au declarat că își doresc să extindă programul și în anul următor, principalul motiv fiind creșterea substanțială a prețurilor dar şi a facturilor la energie şi gaze.

Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că în luna decembrie banii vor intra mai repede. Astfel, întregul proces va fi grăbit cât se poate de mult pentru ca toți cetățenii să se poată bucura de acești bani înainte de sărbătorile de iarnă.

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *