Botoșănean arestat preventiv după ce a bătut și tâlhărit un bărbat. Victima a rămas inconștientă pe drum

Un tânăr din județul Botoșani a fost arestat preventiv după ce a bătut și tâlhărit un bărbat pe uj drum public. Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au finalizat cercetările într-un dosar penal privind infracțiunea de tâlhărie calificată, comisă la dat de 31 octombrie 2022, în comuna Todireni, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, deși, inițial, tânărul de 18 de ani, bănuit de comiterea faptei, a încercat să se sustragă cercetărilor, în urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat la locuința unei rude.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, la data de 31 octombrie 2022, în timp ce se deplasa pe drumul public, din comuna Pomîrla, s-ar fi întâlnit cu persoana vătămată, un bărbat, de 55 de ani, din aceeași localitate, pe care a deposedat-o de bunurile pe care le avea asupra sa, prin folosirea violenței.

După aplicărea loviturilor, victima a rămas inconștientă, iar tânărul de 18 ani a părăsit locul faptei, ulterior, fiind identificat de polițiști și condus la sediul poliției.

Bunurile sustrase în urma activității infracționale, constând într-un telefon mobil, bani și țigări au fost recuperate și predate persoanei vătămate.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, față de acesta a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar la începutul luni noiembrie dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet competentă cu propunere de trimitere în judecată, precizează IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *