Drifturi cu mașina în parcarea de la Kaufland. Botoșăneanul s-a ales cu amendă și permisul reținut

Un tânăr din Botoșani a fost surprins de polițiști în timp ce făcea drifturi cu mașina. Marți, 22 noiembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au identificat, în parcarea unui hipermarket, din municipiul Botoșani, un autoturism, al cărui conducător auto efectua derapaje controlate.

Polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din municipiul Botoșani.

Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 580 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, trasmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

”Vă reamintim faptul că este interzis conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice, iar prin comportament agresiv se înțelege, printre altele, și efectuarea următoarelor manevre: -întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de motor;-pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare; -realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia. Nerespectarea acestor prevederi legale sunt sancționate cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, iar ca măsură complementară se suspendă dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează IPJ Botoșani.

 

 

 

 

 

One thought on “Drifturi cu mașina în parcarea de la Kaufland. Botoșăneanul s-a ales cu amendă și permisul reținut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *