Anunț pentru șoferi. S-a stabilit modelul oficial al cererii pentru restituirea taxei auto

Cine n-a apucat să recupereze taxele auto de la stat mai are de așteptat. Legea prin care putem cere banii înapoi există încă din iunie. Normele de aplicare, însă, întârzie. Teoretic, șoferii își pot recupera banii pe cale administrativă. Practic, cei care n-au apucat să ceară restituirea taxelor auto mai pot face asta până pe 29 iunie 2027, termenul inițial fiind prelungit cu cinci ani, dar noul mecanism nu e funcțional pe deplin, scrie Observatornews.ro.

Cu o întârziere de aproape o jumătate de an, cei de la Ministerul Mediului au făcut acum încă un pas. Au stabilit cum va arăta modelul oficial al cererii pentru restituirea taxei auto. Vestea mai puțin bună este că șoferii încă nu pot depune documentele pentru că nu există un mecanism de restituire a banilor.

De principiu, cererile depuse la Fisc vor fi soluționate într-un termen de 45 de zile de la înregistrare, urmând că apoi să fie virați și banii.

Fostele taxe auto ce se restituie sunt: taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu. Taxa auto – numită inițial „de prima înmatriculare” – a fost introdusă în 2007. UE a considerat că toate variantele acestei taxe sunt discriminatorii și a obligat statul să le returneze românilor toți banii încasați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *