FOTO Slujbă de înmormântare cu 40 de preoți pentru părintele din Botoșani răpus de o boală cruntă

Slujbă de înmormântare cu 40 de preoți pentru părintele din județul Botoșani răpus de o boală cruntă. Luni, preotul Emil Ciomârtan a fost condus pe ultimul drum. Absolvent al liceului Pedagogic, de-a lungul anilor, preotul a fost învățător, profesor de muzică, profesor de limba și literatura română la Vatra Dornei, apoi la Dumbrăvița, în județul Botoșani.

A fost coleg cu academicianul Alexandru Zub, profesorul Ioan Caproșu, invatatorul Vasile Neamțu, mari personalități ale învățământului românesc. Acesta a fost hirotonit Preot in anul 1978 si a slujit doar in parohia „Nașterea Maicii Domnului ” Trestiana.

A fost căsătorit cu doamna Cristina- invatatoare- si au avut trei fete Luminița- Mariana învățătoare căsătorită cu preotul Mihai Zugravu, Crina – Cristina profesoară absolventă a Facultății de Teologie din Iași in prezent inspector școlar la I.S.J. Botoșani si Delia – Luiza fostă asistentă medicală acum trecută si ea în viața veșnică.

„El a avut o parohie pe care a păstorit- o cu hramul ,, Nașterea Maicii Domnului ” ……a început construirea altei Biserici in același cartier Trestiana si a avut o evlavie deosebită la Maica Domnului deci a plecat din lumea aceasta sub omoforului Maicii Domnule… cam așa spunea în cuvântul de învățătură părintele Vicar Administrativ Marian Timofte delegatul Mitropolitului nostru Teofan la acest trist eveniment. In după amiaza aceasta am participat mulți preoți ce l-au iubit si apreciat pe Părintele Emil cred că am fost vreo 40 …..un diacon , mulți fii duhovnicești in timp ce afară ningea cu fulgi mari parcă erau lacrimi la această despărțire vremelnică de bunul nostru Părinte. Eu am dus Crucea care- i va strajui mormântul in care a fost așezat alături de preoteasa Cristina si de fiica Delia – Luiza. Am vrut astfel să-l omagiez pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru creșterea și educația mea duhovnicească pentru formarea si curajul meu de a fi slujitor al Lui Hristos Domnul”, a spus preotul Teodor Ciurariu.

One thought on “FOTO Slujbă de înmormântare cu 40 de preoți pentru părintele din Botoșani răpus de o boală cruntă

  1. Care boala crunta l-a rapus pe sarmanul preot, clostridiumul luat din spitalul Mavromati? De ce nu se vorbeste despre igiena precara de acolo? Era un om in varsta, dar nu merita sa moara asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *