Întâlnire între ministrul Muncii şi firmele din Botoşani. Ce au cerut oamenii de afaceri!

O delegaţie de oameni de afaceri din Botoşani s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi. Întrevederea a fost organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, agenda întâlnirii incluzând teme de larg interes pentru mediul de afaceri.

Astfel, administratorii de firme au discutat despre aplicarea creşterii voluntare a salariului minim cu 200 de lei neimpozabili și impactul creșterii salariului minim la 3000 lei, de la 1 ianuarie 2023. Solicitarea firmelor din Botoşani a fost de a se reveni asupra normelor de aplicare, astfel încât să nu se creeze disfuncționalități în grilele de salarizare stabilite prin politici și regulamente interne. De asemenea, s-a solicitat de asemenea o analiză privind defiscalizarea veniturilor din industria confecțiilor, care riscă să se desființeze în lipsa unor măsuri de susținere din partea statului

În acelaşi cadru s-a vorbit de întârzieri la rambursarea de către stat a sumelor din concediile medicale plătite angajaţilor, propunându-se ca soluție alternativă și viabilă compensarea cu sume datorate de firme către stat.

A mai fost analizată propunerea agenţilor economici privind renunţarea la impozitarea tichetelor de masă oferite angajaţilor şi transpunerea impozitului în majorare salarială, ministrul asigurând firmele prezente că aceste probleme vor fi înaintate factorilor decizionali pentru a se identifica modalități de soluționare.

Cât câștigă un angajat care lucrează în shaormeriile deținute de Ștefan Mandachi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *