Încă un Cod Galben pentru județul Botoșani. Avertizarea este valabilă pentru următoarele ore

Meteorologii au emis, duminică, o nouă alertă meteo Cod Galben, valabilă pentru următoarele ore, în județul Botoșani. Este vorba despre o atenționare de ceață până la ora 17.00. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

„Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Cod galben și de ninsori și polei

Potrivit ANM, din această dimineață, începând cu ora 10.00, până luni seară, la ora 20.00, sunt prognozate precipitații moderate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane.

În jumătatea de Nord a Moldovei vor fi intervale în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și intervale cu precipitații mixte care vor determina depuneri de polei. Local în Carpații Orientali și pe alocuri și în zona montană înaltă din rest va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, iar în cursul zilei de luni și pe litoral, unde rafalele vor fi în general de 60…70 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *