FOTO Femeie din Botoșani salvată după aproape opt ani de chin. Toți medicii îi spuneau că va muri. „Parcă e altă femeie”

O femeie din județul Botoșani a fost salvată după aproape opt ani de chin. Aceasta a fost operată la Maternitatea Botoșani și a scăpat de o tumoră de peste 15 kilograme pe care a dus-o pe picioare.  Femeia, din localitatea Corlăteni, are 61 de ani și a avut nu mai puțin de opt nașteri. Încă din 2014 a observat că ia foarte mult în greutate, iar la un moment dat a mers să își facă mai multe controale la diverși medici.

Avea dureri mari, dar medicii la care a fost i-au spus că dacă va fi operată există riscul să moară pe masa de intervenție, așa că botoșăneanca nici nu a vrut să mai audă de intervenția chirurgicală. Ba mai mult decât atât, a evitat să mai meargă la medic, chiar dacă starea sa se înrăutățea de la un an la altul.

A ajuns la spital în stare gravă

Durerile au devenit tot mai insuportabile din cauza tumorii de pe ovarul stâng. Pe măsură ce aceasta creștea, botoșăneanca se simțea tot mai rău. Marți, aceasta a ajuns de urgență la spital. De la Dorohoi, a fost trimisă la Botoșani, unde a fost preluată de medicul Maria Olaru.

„Din 2014 a observat că a început să-i crească abdomenul și a mai mers la niște doctori, pe la Dorohoi, nu știu mai pe unde. S-a speriat pentru că toți îi spuneau că este posibil să moară pe masa de operație și atunci femeia a zis că mai bine mor acasă. Săptămâna trecută, mi-au trimis-o de la Dorohoi în gardă, deci mare urgență, cu ocluzie intestinală, adică această tumoră imensă de mărimea unei sarcini la termen îi apăsa intestinele, stomacul, tot, nu mai putea respira, vărsa continuu prin compresiuni. Din totalul de proteine cât are un om, vreo 7,5- 8 grame, ea avea 4 grame pentru că nu se mai poate face absorbția prin intestine”, ne-a mărturisit medicul Maria Olaru.

Operația, un succes medical

Toate organele femeii erau comprimate, spune medicul. Operația nu a fost deloc una ușoară, dar a fost un real succes din punct de vedere medical. Gestul său, după ce a fost operată și a scăpat de acel „monstru” de tumoră, a lăsat-o fără cuvinte pe doctorița Olaru.

„Intervenția a fost greuță, dar frumoasă, cu satisfacție mare și acum se simte foarte bine. Am avut o satisfacție imensă că a doua zi după ce am operat-o, știți cum.. de la colegi am avut opoziții, de la anesteziști, că e greu, că o să moară, să o trimitem la Iași, dar cu ce să o trimit? Doar să o duc eu. Și satisfacția: când am ajuns a doua zi în salon m-a înhățat de mână, am crezut că mă mușcă, săraca îmi săruta mâna. E foarte bine, parcă e o altă femeie. Pot să spun că este un mare, mare succes medical”, ne-a declarat Maria Olaru.

Nu este singura tumoră gigant operată la Maternitatea Botoșani. În 2020, medicul a scos din abdomenul unei femei de 46 de ani o tumoră de 26 de kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *