Alertă de ninsori în Botoșani! Meteorologii anunță cât vor dura fenomenele meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au transmis, sâmbătă, o alertă meteo de ninsori și polei pentru județul Botoșani, pentru care au lansat și un Cod galben. Potrivit ANM, în intervalul 20 noiembrie, ora 00.00 până pe 20 noiembrie, ora 10, se vor înregistra predominant ninsori moderate cantitativ.

„La începutul intervalului, la altitudini de peste 1700 m în zona Carpaților Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei va ninge local moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 cm. În zona deluroasă și montană a Moldovei trecător vor fi și precipitații mixte și se va depune polei”, au transmis specialiștii ANM.

Previziuni pentru următoarele 48 de ore

În intervalul 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 20.00, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane. În jumătatea de nord a Moldovei vor fi intervale în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și intervale cu precipitații mixte care vor determina depuneri de polei.

VIDEO Peisaj de poveste! Prima zăpadă din această iarnă, în județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *