Bebeluș din Botoșani, salvat de medici la 13 zile de viață. Micuțul a trecut printr-o operație grea

Un bebeluș dintr-o familie din județul Botoșani a fost salvat de medici la 13 zile de viață. Băiețelul s-a născut pe 29 octombrie 2022, fiind al doilea copil al unei familii din Bucecea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani, Ioan Asaftei, ne-a declarat că „se ridica suspiciunea unei malformatii congenitale de cord de la nastere. Prezinta de la nastere suflu sistolic important si diferențe ale saturatiei pre si post ductale. Este monitorizat in Terapie Intensiva Neonatala si se ridica suspiciunea de stenoza aortica. La noi starea este stabila, saturatia in limite normale in aer atmosferic. Se indica consult de specialitate la cordiolog pediatru in centrul universitar Iasi”.

După ce a fost tranferat la Iași, medicii de acolo l-au transferat de urgență la Spitalul Marie Curie din Capitală. Micuțul era în stare foarte gravă, nu răspundea la tratamentul medical așa că a fost nevoie de o operație de urgență.

Astfel, la doar 13 zile după ce a venit pe lume, copilașul a fost supus unei intervenții la nivelul cordului. Opt medici au intervenit pentru a se asigura că îl salvează pe micuț. Deși se află sub monitorizare, micuțul este în stare bună.

FOTO Incident grav la un liceu din Botoșani! O elevă a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a pulverizat spray lacrimogen în sala de curs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *