VIDEO Zeci de primării din județul Botoșani nu au nici până acum servicii voluntare pentru situații de urgență

Zeci de primării din județul Botoșani nu au nici până acum servicii voluntare pentru situații de urgență. Anunțul a fost făcut, vineri, în cadrul ședinței organizate la Instituția Prefectului cu toți primarii din județul Botoșani, de către șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, colonelul Dan Decebal Muraru.

„Vă adresez rugămintea de a înființa aceste servicii voluntare pentru situații de urgență și inclusiv sectorul de competență ar trebui, conform legislației. Știți că a fost o modificare legislativă dinamică […] în șase luni de zile să intrăm în legalitate cu tot ce înseamnă înființare de servicii voluntare și înființarea sectorului de competență pentru că sunt două avize separate”, a spus Muraru.

Potrivit acestuia, la nivelul județului mai sunt 36 de unități administrativ teritoriale care nu au servicii voluntare pentru situații de urgență înființate. 25 dintre acestea au în evidenţă un număr de cel mult 1.000 de gospodării şi/sau clădiri de locuit colective; iar 11 au în evidenţă un număr cuprins între 1.000 şi 3.000 de gospodării şi/sau clădiri de locuit.  colective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *