Anunț pentru toți elevii. Apare o nouă materie în școli

Anunț de ultimă oră pentru toți elevii din România! În noul an școlar, va apărea o nouă materie în toate școlile, opțională. În anul școlar 2023-2024, elevii de liceu din România vor putea studia disciplina „Managementul emoțiilor”, potrivit programei publicate deja în Monitorul Oficial. Noua materia școlară va fi un optional integral, ce va valorifica experiența fiecărui elev, modul său particular de a simți, a interpreta și a aprecia, precum și învățarea între egali — explorarea unor cazuri/situații de viață.

Disciplina „Managementul emoțiilor” nu urmărește acumularea de cunoștințe academice, ci formarea de competențe de autocunoaștere și autocontrol, de interacțiune socială pozitivă. Materia respectivă va putea fi corelată cu disciplinele socioumane, cu cele din aria de consiliere și orientare și cu alte discipline școlare, precum biologia sau educația fizică.

Liceenii din România vor învăța să își recunoască emoțiile pornind de la imagini foto sau filme artistice, folosind storytelling, teatru de umbre sau strategia creativă Disney, scrie în textul programei.

Deja unitățile de învățământ din România au început să facă selecția opționalelor pentru anul viitor, conform cu prevederile transmise de inspectorate printr-o notă. În perioada octombrie-noiembrie 2022 se elaborează propuneri de opționale la nivel de clasă, urmând ca în ianuarie 2023, lista opționalelor să fie aprobată în consiliul profesoral și transmisă către consiliul de administrație.

Potrivit edupedu.ro, liceele pot include și disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” în oferta de opționale pentru curriculum pentru anul școlar 2023-2024, chiar dacă deja se lucrează la listele cu opționale, a explicat Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *