În Australia, cardul fără numerar este viitorul jocurilor de noroc

Sindicatul care reprezintă angajații sălilor de jocuri din Australia a subminat o obiecție cheie din partea industriei de pub-uri și cluburi față de jocurile fără numerar, spunând că există puține dovezi că va duce la pierderi de locuri de muncă, iar reforma este în interesul tuturor.

Un raport al Comisiei Infracțiunilor din NSW luna trecută a constatat că o sumă „semnificativă” de bani plasată prin aparatele de păcănele ale statului a fost un venit ilegal și a recomandat un card obligatoriu fără numerar pentru a urmări tranzacțiile – o măsură pe care ClubsNSW și Asociația Hotelurilor din Australia au avertizat că va duce la pierderea multor locuri de muncă.

Sindicatul susține reforma in industrie


Dar Uniunea Muncitorilor Uniți (UWU) a contestat această afirmație și a cerut ca reforma să fie implementată pentru a-și proteja membrii de daunele provocate de jocurile de noroc, inclusiv o rată ridicată a dependenței de jocuri de noroc în rândul personalului și expunerea frecventă la incidente stresante. Unii clienți poartă scutece sau urinează pe scaune pentru a evita întreruperea jocului sau devin agresivi cu personalul atunci când sunt pe o serie de înfrângeri.

Directorul de jocuri UWU, Dario Mujkic, a spus că majoritatea angajaților hotelurilor și cluburilor lucrau în domeniul alimentației și al băuturilor și că nu este convins că impactul unui card fără numerar asupra locurilor de muncă va fi semnificativ. Industria ospitalității s-a confruntat în general cu o lipsă de forță de muncă.

„Reformele jocurilor de noroc, cum ar fi jocurile de noroc fără numerar, vin și industria nu are luxul de a le ignora sau de a le respinge”, a spus Mujkic.

„Trebuie să ne angajăm seros cu jocurile de noroc fără numerar, deoarece comunitatea este investită în a le face mai sigure, mai mult acum ca niciodată. Dar este esențial pentru toată lumea ca tehnologia și detaliile acestor reforme să fie corecte, iar lucrătorii trebuie să fie implicați în această conversație.”

Guvernul este împărțit

Premierul Dominic Perrottet a susținut reforma pentru un card fără numerar, dar nu a promis vreun interval de timp, iar adjunctul său, liderul Nationals Paul O’Toole, nu o susține. Liderul opoziției, Chris Minns, nu a susținut un pilot obligatoriu, spunând că este îngrijorat de impactul economic asupra industriei.

Sindicatul Muncitorilor Uniți, Consiliul Serviciilor Sociale din NSW și Misiunea Wesley vor publica joi o declarație comună în care vor solicităa o pregătire mai bună și mai regulată pentru personalul din locurile de joc. De asemenea, ei doresc ca toate locațiile să instaleze ofițeri înregistrați pentru jocuri de noroc aleși de personal, cu competențe specifice pentru a aplica codurile de conduită pentru jocurile de noroc.

„Personalul este martor în mod regulat la suferința și mânia oamenilor care se luptă să-și gestioneze comportamentul legat de jocurile de noroc și pot suferi ei înșiși prejudicii, de la stres financiar și probleme în relațiile de familie până la efecte semnificative asupra sănătății fizice și mintale”, se spune în declarație.

Un studiu din 2011 publicat în Journal of Gambling Issues a constatat că ratele dependenței de jocuri de noroc în rândul angajaților locațiilor de jocuri sunt de 9,6 ori mai mari decât populația generală.

Joacă și tu pe bani reali la cel mai mare cazinou local: https://www.princesscasino.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *