Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion în 2022. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Iarna dă semne din ce în ce mai clare că se apropie. Vremea s-a schimbat brusc. La munte a nins, iar  Transfagarăşanul şi Transalpina se închid. Ne aşteaptă o perioadă cu zăpadă la munte şi ploi în rest. Aşa că ne putem face încă de acum planuri pentru minivacanţa de 1 decembrie. În satele de munte şi pe creste miroase a iarnă. La peste 2000 de metri altitudine, sfârşitul toamnei şi primele semne de iarna oferă un cadru de poveste. Cei care n-au reuşit să se bucure de peisaj, au de aşteptat până la primăvară. De maine, Transalpina si Transfăgărășanul vor fi inchise. Oricum cu o luna mai târziu decat în alţi ani. Iubitorii muntelui au, însă,  motive de bucurie.

Mihai Hustiu, ANM: Dinspre nord-est așteptăm o masă atmosferică mai rece și de aceea nu așteptăm doar ploi. La munte și în Moldova de Nord vor fi lapoviță și ninsoare. Se poate depune un strat de zăpadă. 

Răcirea vremii începe să se resimtă nu doar la munte. În restul ţării vor fi ploi şi vânt puternic. Zilele acestea temperaturile vor scădea cu 10-12 grade aşa că, pe sub geacă, să nu uităm să ne punem un pulover în plus.

Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion în 2022

Odată pregătită garderoba de vreme rece putem să ne facem planuri pentru minivacanţă de 1 decembrie. Muntele rămâne varianta ideală.

Mihai Hustiu, ANM: Aceste estimări ne arată pentru ultima săptămână din noiembrie o vreme mai rece în zona de nord-est a țării, în Moldova, acolo temperaturile vor fi coborâte, în rest temperaturi destul de apropiate de cele obișnuite. 

În ce priveşte prognoza pentru sărbătorile de iarnă, meteorologii spun că sunt slabe şanse să avem un Crăciun cu zăpadă în toată ţara.

Sursa: observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *