FOTO Dezbatere la Botoșani în cadrul proiectului „Pactul pentru Tineri”, pentru reducerea abandonului școlar

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin a organizat, joi, 17 noiembrie 2022, la Botoșani, cea de a treia dezbatere a proiectului național Pactul pentru Tineri, în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, UNICEF și Banca Mondială. Scopul principal al acestui proiect este reducerea abandonului școlar.

Printre cei care au luat parte la dezbatere s-au numărat reprezentanții ministerelor implicate, partenerii instituționali, cei sociali, companii multinaționale, cât și peste 200 de profesori, asistenți sociali, antreprenori, manageri, părinți și elevi ce își doresc o schimbare, o evoluție cât se poate de sustenabilă a educației și societății românești, per ansamblu.

„‘Pactul pentru Tineri’, iniţiat de CONAF, devine cea mai amplă mişcare a mediului privat, în direcţia reducerii abandonului şcolar, ca soluţie sustenabilă pentru piaţa muncii. Într-o Românie în care peste 15% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani nu au terminat cel mult 8 clase, cu peste 16.000 de mame minore (majoritatea cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani) şi flagelată de consumul de droguri în instituţiile de învăţământ, abandonul şcolar reprezintă o realitate pe care nu o mai putem nega”, susțin organizatorii evenimentului.

One thought on “FOTO Dezbatere la Botoșani în cadrul proiectului „Pactul pentru Tineri”, pentru reducerea abandonului școlar

  1. vorba multa …fapte putine ….rezultate, vor aduce cu bani la scoala cativa copii bronzati care vor sta cat iau bani si doar atat sa fie clar cine are de venit vine ! altfel trebuie gasite alte metode …aste cu iti dau 200 lei vii la scoala? da vin! doar 1 luna si la revedere …il trecem ca sa avem posturi pentru *profesori* si finantare si mergem inainte vom avea o natie de indivizi usor de dus cu presul …adica votanti ieftini si cu I.O. …. mic, mic..generatii de oi usor de manipulat…. un stat fara viitor vandut slugi in ioropa la cules de sparaghel in jarmania… TRISTE VREMURI PENTRU NATIA ROMANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *