Guvernul a decis! Românii primesc banii de alimente înainte de Crăciun

Românii cu venituri mici vor primi ajutorul de 50 de euro de la Guvern pentru alimente mai devreme. Următoarea tranșă va fi distribuită înainte de Crăciun, astfel încât beneficiarii să își poată cumpăra produse pentru sărbătorile de iarnă.

Guvernul pregătește o ordonanță în acest sens. Mai exact, până pe 20 decembrie ar trebui să fie alimentat cardul social pe care oamenii îl primesc pentru alimente și masă caldă. Vorbim de 2.5 milioane de beneficiari.

Acest card va fi alimentat cu ultima tranșă din acest an, cu 250 de lei înainte de Crăciun pentru a vă putea cumpăra diferite produse pentru masa de Sărbători.

Cine urmează să primească acești bani pe card?

Românii care au venituri sub 1.500 de lei. pensionarii, copiii sau adulții cu handicap, persoanele fără adăpost, dar și familiile cu cel puțin doi copii, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 600 de lei.

Mai primesc bani pe acest card pentru masă caldă și alimente de bază și familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, dar și familiile care primesc ajutor social.

Așadar, toată lumea ar trebui să aibă 250 de lei pe cardul numit Sprijin pentru România începând cu 20 decembrie 2022.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că aceste carduri se mențin și în 2023 pentru alimente și masă caldă. Așadar, o dată la 2 luni va fi alimentat acest card, presupunem, cu aceeași sumă de 250 de lei.

Coaliția de guvernare poartă discuții să mai ridice plafonul pentru a extinde categoriile de beneficiari., potrivit observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *