Restricții de circulație cerute la Parcul de Agrement Cornișa. Ce mașini vor fi interzise în zonă!

Regulamentul de funcționare de la Parcul de Agrement Cornișa Botoșani va fi modificat. Reprezentanții Direcției Servicii Publice Sport și Agrement au cerut restricții de circulație în zonă. Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, a declarat că una din restricții vizează mașinile ”Școala”, iar o altă restricție se referă la mașinile de mare tonaj.

În zonă se dezvolta cartierul si trec camioane de mare tonaj. Vin pe strada pietruită și o iau pe străzile din Cornisa si ies spre suceava. Se strică drumul. Am cerut restricție pentru tonaj, pentru a nu sta cu bariere si paza. Și mașinile ”Școala” au facut o regulă să facă manevre în zonă. Ei fac experimente printre mașinile celor care vin la Cornișa să se relaxeze. Noi ne dorim ca utilizatorii Cornisa sa stea în liniște și calm. De ce să strezi lumea cu mașinile școala? Ei au poligon la ACR, să meargă în oraș să facă parcări. Solicitările noastre sunt de bun simț”, a declarat Eugen Țurcanu.

Astfel, se interzice accesul în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani pentru autovehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone cu excepția autovehiculelor care transportă bunuri pentru obiectivele și concesionarii locațiilor din cadrul parcului, a vehiculelor care asigură contractual utilitățile în incinta parcului și a autovehiculelor destinate transportului de persoane care accesează serviciile parcului, a autovehiculelor de intervenție ale instituțiilor abilitate în situații deosebite.

Structura de operare poate permite ocazional circulația în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani a vehiculelor cu masa tehnică maxim admisă mai mare de 3,5 tone, la evenimente a căror organizare și desfășurare necesită accesul unor asemenea vehicule.

De asemenea, se interzice circulația în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani a autovehiculelor destinate instruirii practice în conducerea auto (mașinile școlilor auto). Regulamentul cu modificările amintite urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *