Pavilion nou pentru deținuți în cea mai aglomerată pușcărie din țară. Vor fi realizate 80 de locuri de cazare în Penitenciarul Botoșani

Un pavilion nou pentru deținuți va fi construit la Penitenciarul Botoșani, urmând a fi realizate 80 de locuri de cazare pentru persoanele privative de libertate. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Penitenciarului Botoșani, valoarea estimată a lucrărilor este de 12.854.109,17 lei fără TVA.

„Pornind de la premisa asigurării procesului de executare a măsurilor privative de libertate conform directivelor impuse de Uniunea Europeană, prin îmbunătățirea condițiilor de deținere și a facilităților existente, Penitenciarul Botoșani și-a asumat rolul instituțional în această direcție, inițiind demersuri în vederea extinderii spațiului custodial existent în prezent. Prin urmare, unitatea de detenție a demarat procedura de atribuire contract de achiziție publică având ca obiectiv execuția de lucrări aferente obiectivului de investiții “Pavilion nou de deținere (C) cu 80 locuri de cazare, punct primire deținuți și post control nr. 2”, precizează sursa citată.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 02 decembrie 2022.

Penitenciarul Botoșani, cea mai aglomerată pușcărie din țară

Potrivit unor date ale Avocatului Poporului, la data de 14 septembrie 2022, la regimul deschis, cea mai aglomerata unitate de detenție din România era Penitenciarul Botosani cu un grad de ocupare de 185.45%, urmat de Penitenciarele Targu Mures (175.51%), Oradea (173.53%), Bistrita (170%) si Jilava (167.29%). La polul opus se afla Penitenciarul Giurgiu cu un grad de ocupare de 60.61%, rezultand o medie de 127.09% grad de ocupare la regimul deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *