Parc fotovoltaic pentru asigurarea iluminatului public din municipiul Botoșani. Unde va fi înființat

Municipalitatea botoșăneană vrea să înființeze un parc fotovoltaic pe Șoseaua Iașului, pe terenul pe care Primăria Botoșani l-a primit de la Ministerul Apărării Naționale. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că acest parc fotovoltaic ar urma să fie înființat pentru a asigura energia electrică pentru tot iluminatul public din municipiul reședință de județ.

„Într-o zonă unde nu se pretează să construim dorim să dezvoltăm un parc fotovoltaic, care asigură energia electrică pentru tot iluminatul public din municipiul Botoșani. Această investiție necesită și o cofinanțare și există și posibilitatea depunerii la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a acestui proiect, dar avem o limitare de capacitate acolo și nu putem depune proiectul așa cum l-am „desenat ” noi să spunem pentru o putere foarte mare”, a declarat Cosmin Andrei.

Primăria Botoșani a intrat în posesia unei suprafețe de 30 de hectare de teren de la Ministerul Apărării Naționale, potrivit unei Hotărâri de Guvern din 31 mai 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *