VIDEO Botoșăneanul care face bani frumoși din munca pământului. Cum a trecut de la confecționarea căciulilor pentru Ceaușescu la cultivarea terenurilor

O exploatație de circa 1.200 de hectare, din județul Botoșani, reușește să facă performanță și în cei mai grei ani și să asigure un venit sigur tuturor celor implicați aici în munca pământului. Într-un an cu secetă la nivel național, ferma din Botoșani condusă de Radu Toader, de 57 de ani, a reușit să înregistreze producții bunicele. S-a investit în tehnologie și se mizează pe soiuri și hibrizi românești.

Inginer zootehnist de meserie, Radu Toader a investit și în creșterea vacilor. Recunoaște că este mai mult un hobby având în vedere că, în cadrul fermei, veniturile aduse de animale sunt modeste. Cel mai mare sprijin pe care Radu Toader îl primește vine din partea familiei. Soția se ocupă de contabilitatea societății, în timp de fiul Cosmin a terminat Agronomia și are propria sa fermă de 100 de hectare cu care a accesat și un proiect pe fonduri europene.
Producțiile bune ce se obțin la ferma din Botoșani pornesc cu prelucrarea solului.

În cadrul exploatației s-a schimbat complet modul de pregătire a patului germinativ, iar rezultatele au ridicat considerabil cifrele societății, potrivit Agrointeligența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *