VIDEO Bătrâna din județul Botoșani care stă în frig pentru că nu are bani de lemne. Mărturii cutremurătoare: „Am avut o viață grea, mai rău ca la pușcărie”

Săraci și singuri – așa sunt mii de bătrâni din satele din România. Abia mai au ce pune pe masă, medicamentele sunt un lux pentru ei și se gândesc cu groază la iarna ce se apropie pentru că nu știu cum vor face să-și încălzească locuințele.

Bătrâna din imagini trăiește singură într-un sat sărac din Botoșani. A avut doi copii, dar fiul i-a murit în urmă cu câțiva ani, iar fiica trăiește departe de ea. Nu a mai vizitat-o pe femeie de ani buni, iar de la o zi la alta, bătrâna se descurcă tot mai greu. Nici în tinerețe femeia nu a dus o viață lipsită de griji, scrie Realitatea.net

Bătrână: El era rău. Era un bețivan.
Reprezentant ONG: Vă bătea?
Bătrână: Foarte mult.
Reprezentant ONG: Ați avut o viață grea!
Bătrână: Foarte grea, mai rău ca la pușcărie. Mă bătea, mă fugărea. El stătea în casă, eu aduceam lemne. Chiar dacă avea cal, căruță, eu aduceam cu spatele. Stăteam acolo în spate la grajd. După ce adormea el, ieșeau copiii afară și strigau ”Mamă, hai în casă că el a adormit”. Și apoi intram așa ca gâza în casă, mă puneam într-un colț și stăteam la căldură.

Într-o zi însă, soțul ei a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Femeia a anunțat poliția însă cazul a rămas doar un caz de dispariție nerezolvat.

Femeia se gândește cu groază la iarna ce urmează: nu are lemne pentru foc și nici bani să-și cumpere. Ea trăiește din ajutor social de 140 lei.

Reprezentant ONG: V-ați pregătit cu lemne pentru la iarnă?
Bătrână: Nimic! Nu am…
Reprezentant ONG: Iarna bate la ușă, bunica, ce faci?
Bătrână: Nu știu ce-oi face… Am ajuns până la 21.
Reprezentant ONG: Tensiunea?
Bătrână: Da…

VIDEO Asociația MGM

2 thoughts on “VIDEO Bătrâna din județul Botoșani care stă în frig pentru că nu are bani de lemne. Mărturii cutremurătoare: „Am avut o viață grea, mai rău ca la pușcărie”

  1. bine ca duceti raketilor 74 milioane pe luna sa ii tneti in hotelui de lux pe banii rumanilor iar romanii zac in frig ! ticalosi consucatori pe care noi im ales??

  2. Bunicii nostri mor in casele lor iar noi bocim la moramnat strain … ai nostri nui vedem …. trist popor de ticalosi luati in brate toti strainii pupati dosuri…dar ai vostri mor in casele lor…singuri..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *