Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului 2022. Ce nu se face în această zi

Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului are loc pe data de 14 noiembrie 2022. Iată care sunt tradițiile care trebuie respectate în această zi!

În Post, credincioșii nu au voie să consume: carne, brânză, ouă. Luni, miercuri și vineri, creștinii consumă mâncare fără ulei și fără vin.

Creștinii pot consuma ulei și vin, doar dacă în zilele de miercuri și vineri, Biserica Ortodoxă prăznuiește vreun mare sfânt, care să fie însemnat în calendar cu cruce neagră. Se face dezlegare și la pește, dacă este hramul bisericii sau vreo sărbătoare importantă trecută în calendar cu cruce roșie.

În perioada postului nu se vor organiza nici nunți, nici botezuri.

Este interzis să împrumuți pe cineva cu ceva! Tradiția este în general specifică zonelor de munte. Nu este bine să dai obiecte de împrumut în Post deoarece se spune că lupii vor da târcoale case tale.

Cel care va împrumuta pe cineva cu bani, nu va avea parte de ei de sărbători. De asemenea, nu este bine să mănânci carne de porc.

Nu consuma carne de porc de Lăsata Secului. Este bine să consumi ouă de puică și ciorbă de pește în această zi importantă, noteaza StirileKanalD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *