Dramatic! Un bărbat din Botoșani și-a pus capăt zilelor din cauza „bolii secolului”

Un bărbat din Botoșani și-a pus capăt zilelor din cauza „bolii secolului”. Este vorba despre soțul cunoscutei cântărețe, Carmen Cornaci, care, la 38 de ani, s-a sinucis, fiind găsit de apropiați. Nenorocirea s-a produs în urmă cu câteva zile, la locuința de la Mănăstirea Doamnei. Bărbatul suferea de depresie, considerată „boala secolului”. Artista Carmen Cornaci a făcut anunțul  cu privirea la moartea soțului său pe rețelele de socializare.

„Soțul meu a ales să ne vegheze din cer… nu cred că știu să fac astfel de postări… Vreau doar să vă mulțumesc pentru încurajări”, a spus artista.

Acesta a fost condus pe ultimul drum vineri, fiind înmormântat la Cimitirul Pacea.

Cea mai răspândită afecțiune psihică

Depresia, cea mai răspândită afecțiune psihică, este considerată de specialiști ca fiind boala secolului. Un raport din 2020 al Organizației Mondiale a Sănătății arată că la nivel mondial peste 350 de milioane de persoane suferă de această boală care este cauza a peste 800.000 de sinucideri în fiecare an. Tentativele de suicid, de multe ori repetate, nu pot fi cuantificate, dar specialiștii consideră că sunt din ce în ce mai prezente.

Potrivit unui raport al Ministerului Sănătății, în urmă cu doi ani în România erau înregistrate peste 500.000 de persoane cu afecțiuni psihice, numărul acestora fiind de două ori mai mare decât în urmă cu zece ani. Dar statisticile sunt înșelătoare în fața realității nemăsurabile, numărul bolnavilor psihic fiind mult mai ridicat.

O cântăreață de muzică populară din Botoșani, în doliu. „A ales să ne vegheze din cer”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *