Dosare penale, amenzi și permise reținute în urma unei razii a Poliției Rutiere din Botoșani

O razie a Poliției Rutiere din Botoșani s-a încheiat, sâmbătă, cu mai multe dosare penale, cu zeci de amenzi și cu permise reținute. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune, atâta în municipiul Botoșani, cât și în mediul rural, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principale cauze de producere, viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 100 de persoane și controlate 87 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate 32 de testări cu aparatul etilotest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.000 de lei.  De asemenea, polițiștii au reținut șase permise de conducere.

În cadrul raziei, trei șoferi au fost prinși băuți la volan și s-au ales dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului. Polițiștii au oprit pentru control, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din comuna Mihai Eminescu.  În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0, 75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe strada Alexandru Ioan Cuza, din orașul Săveni, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani, din județul Vrancea. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0, 43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 84 D, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Hudești.  În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0, 61 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Bărbat din Botoșani arestat pentru că își teroriza soția și cei trei copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *