Durerea de nedescris a unei femei din Botoșani. Fiul ei a fost băgat în mormânt după un accident, iar vinovatul nu va face nicio zi de pușcărie

Gabriel a murit într-un accident rutier

O femeie din Botoșani trece prin clipe cumplite. Fiul ei a fost băgat în mormânt după un accident, iar vinovatul nu va face nicio zi de pușcărie. Petronela ne-a mărturisit că este total dezamăgită de sistemul de justiție după ce bărbatul care a produs accidentul în care a murit fiul său, Dumitru B., a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de trei ani, interzicându-i-se totodată să conducă autovehicule timp de doi ani. Aceasta, în eventualitatea în care avea de gând să încerce obţinerea unui permis de conducere. Sentinţa nu este definitivă, întrucât rudele celui decedat au declarat apel.

Tragedia a avut loc la începutul lunii iulie 2020, când Gabriel şi-a adus un cuplu de prieteni la Iaşi, întrucât soţia lui Dumitru B. era programată pentru efectuarea unor analize medicale.  Când s-a produs accidentul, însă la volan era Dumitru B., iar Gabriel era pe bancheta din spate a mașinii.

Botoșăneanul a zăcut o lună în spital, apoi a decedat. Mama acestuia a sperat până în ultimul moment că se va face dreptate.

„Din păcate așa legi avem și ne luptăm cu morile de vânt. El tot conduce de 2 ani de când a fost accidentul nimeni nu îl oprește și tot fără permis și cu dosar penal și, ce sa mai zic, sunt foarte dezamăgită. Are pile unde lucrează. De ce credeți că a condus 10 ani fără permis. De ce a condus 2 ani dupa accident fără permis? Nimeni nu face nimic”, spune mama lui Gabriel.

Deși șoferul vinovat le-a spus anchetatorilor că a condus el deoarece lui Gabriel i se făcuse rău, mama tânărului are un schimb de mesaje în acele momente cu fiul ei și acesta nu ar fi avut nicio problemă. Ba mai mult decât atât, deține mai multe documente de la medicul de familie din care reiese că Gabriel nu suferea de absolut nicio afecțiune. Ea speră ca măcar la recurs să se facă dreptate.

„Am toate dovezile, dar fără folos. Corupția e mare și legile pentru criminali și clanuri”, spune Petronela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *