Europa League: Care sunt marile favorite pentru câștigarea competiției după tragerea la sorți

Europa League a crescut în timp și a devenit una dintre cele mai urmărite competiții de fotbal din lume. Anul acesta este o ediție cu totul specială pentru că o vom avea printre participante pe FC Barcelona, una dintre obișnuitele UEFA Champions League. Catalanii au picat la tragerea la sorți cu un alt mare club de tradiție din Europa, Manchester United.

Este lesne de înțeles că în acest sezon, Europa League propune unele dintre cele mai importante nume când vine vorba de fotbalul de club la nivel european și nu este de mirare că interesul este mare. Când ai nume importante pe teren, atunci fanii vor veni la stadioane. Se vor uita la televizor. Vor citi despre asta.

Însă cu această ocazie apar și întrebări importante. Având în vedere toate numele mari aflate în competiție, care sunt favoritele – pariază acum pe Europa League, dar nu înainte să fii informat cu privire la cine ar putea să câștige cu adevărat competiția. Dacă vrei să afli toate datele de care ai nevoie pentru a plasa un pariu cu șanse mari de câștig, citește în continuare și îți vei crește șansele. 

Care sunt, așadar, favoritele?

 

  1. Arsenal

În acest moment este aproape imposibil să o ignori pe Arsenal. Tunarii sunt cea mai bună echipă din Anglia, fără urmă de îndoială. De altfel, asta arată și clasamentul acolo unde Arsenal este lider, cu două puncte peste mașinăria de fotbal numită Manchester City. Totul funcționează la perfecțiune în acest moment pentru echipa lui Arteta și devine foarte greu să ne imaginăm că ar exista vreo echipă în Europa League care i-ar putea opri. Bineînțeles, sunt variante, dar vom intra în detalii mai jos. Deocamdată, relevant este că tunarii au un portar excelent în Aaron Ramsdale, un cuplu de fundași centrali extrem de solid în Wiliam Saliba și Gabriel, un închizător de fier în Thomas Partey, niște jucători care pun mari probleme adversarilor pe flancuri, în Bukayo Saka și Gabriel Martinelli și un atacant extrem de valoros în Gabriel Jesus. Cine să îi oprească?

 

  1. Barcelona

Cu o cotă de 5.50, față de cea de 5.00 a lui Arsenal, catalanii par în acest moment echipa cu cele mai mari șanse pentru a-i opri pe tunari. Fără îndoială, echipa pregătită de Xavi va dori să-și ia revanșa după eliminarea rușinoasă din UEFA Champions League, iar prezența în Europa League ar putea fi considerată un succes doar dacă Barca va câștiga competiția. Cu jucători precum Pedri, Ansu Fati sau Lewandowski, par, alături de Arsenal, marii favoriți.

 

  1. Manchester United

La o distanță considerabilă, cu o cotă de 9.00, vin diavolii lui Erik ten Hag. Nu trebuie uitat că Manchester United este un proiect aflat la început de drum și mai sunt multe la care olandezul trebuie să lucreze. Însă jocul echipei arată mult mai bine, iar defensiva e mult mai solidă. Revenirea lui Varane nu va face decât să întărească asta, iar Casemiro aduce siguranță la mijlocul terenului.

Iată așadar cele trei mari favorite pentru câștigarea turneului.

sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *