FOTO! Județul Botoșani, promovat la Târgul de Turism al României cu expoziții de meșteșuguri tradiționale și gastronomie și momente artistice

Județul Botoșani este promovat la cea de-a 46-a ediții a Târgului de Turism al României cu expoziții de meșteșuguri tradiționale și gastronomie și momente artistice.

Târgul a fost deschis pe 10 noiembrie, județul Botoșani având un stand realizat în comun de Consiliul Județean Botoșani și Primăria Botoșani, prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani.

În Pavilionul B1, la numărul 15, veți găsi materiale de informare și promovare turistică a județului, expoziții de meșteșuguri tradiționale și gastronomie, momente artistice oferite de artiștii Școlii Populare de Artă ,,G. Enescu” și de Ansamblul ,,Cordăreanca”.Tot acolo il găsiți pe meșterul în pielărit – Ciubotărița Constantin de la Joldești, cu o frumoasă expoziție de obiecte tradiționale și demonstrație de artă a meșteșugului, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici

Participarea la Târgul de Turism al României este o oportunitate de a face cunoscute frumusețile și atracțiile județului în ideea de a dezvolta turismul, activitate pe care nu prea s-a pus accent până acum. Avem locuri frumoase, avem mănăstiri cu povești frumoase în spate, avem case memoriale ale celor mai mari personalități ale României. Vizitatorii standului nostru pot lua contact cu universul eminescian prin turul virtual de la Memorialul Ipotești, pot identifica opțiunile de cazare și masă, dar și posibilitățile de recreere și agrement din județ, precum Cornișa Aquaparc. Avem lucruri pe care să le promovăm și cu ajutorul cărora să atragem turiști. Mai mult, avem și determinarea necesară de a urni lucrurile, astfel încât turismul să nu mai fie trecut la capitolul „și altele”, atunci când vorbim de dezvoltarea economică a județului”, a precizat Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *