Vin ninsorile în România. Zonele în care va fi şi lapoviţă, gata cu vremea frumoasă

lapovita, stiri, botosani
foto: rador.ro

Sfârșitul de toamnă cu temperaturi de final de vară ajunge la final. Potrivit metorologilor, vin ninsorile în România. Românii vor avea parte de o schimbare radicală a vremii, anunță specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit informațiilor transmise recent de ANM, temperaturile urmează să scadă simțitor, iar primele ninsori își vor face apariția în România.

Astfel, joi, 10 noiembrie 2022, ar putea să fie ultima zi cu vreme frumoasă din această lună. Temperaturile se vor menține ridicate, maximele diurne depășind mediile considerate normale pentru perioada anului în care ne aflăm, iar cerul va fi variabil.

Sunt șanse de ploaie, totuși, în regiunile nord-vestice, dar și în alte zone ale țării: Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.

„La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h.Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.

Unde se anunță primele ninsori în România

Începând de vineri, însă, temperaturile vor începe să scadă în aproape toate regiunile țării, dar se vor menține peste cele normale în cea de a doua jumătate a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.

Tot atunci sunt anunțate și primele ninsori, dar și lapoviță, la altitudini de peste 1800 de metri. Vântul va sufla slab şi moderat, iar mai ales pe parcursul zilei vor fi unele intensificări în zona montană înaltă şi pe suprafeţe foarte mici şi în est şi în sud.

„Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă“, au transmis meteorologii, informeaza playtech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *