Premierul României, anunț de ultimă oră despre ajutoare pentru persoanele dezavantajate. Ce conțin pachetele cu alimente

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că astăzi începe o nouă fază a programului de ajutorare pentru persoanele dezavantajate.

„O să începem ședința de Guvern cu două subiecte care nu se află pe ordinea de zi. Unul este legat cu ceea ce s-a petrecut astăzi a COP 27, unde a participat și președintele Klaus Iohannis. Practic, se continuă consolidarea măsurilor noastre de asigurare a securității energetice.

Cel de-al doilea subiect este vorba despre programul de ajutorare a persoanelor dezavantajate. Practic, astăzi începe faza a cincea din șase.  Este un program care a început în 2020. 1.188.000 de persoane vor beneficia de aceste ajutoare. În aceste pachete sunt toate produse românești”, a spus Nicolae Ciucă, miercuri.

Pachetele cu alimente vor fi împărţite românilor cu venituri sub minimul garantat şi este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social. Aceste pachete conţin făină, mălai, paste, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, gem şi compot, adică alimente de bază pentru români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *