Polițiștii locali primesc puteri sporite. Vor putea da amenzi șoferilor

Un nou proiect de lege le dă polițiștilor locali dreptul să ceară datele de identificare ale șoferilor care parchează ilegal și să aplice amenzi în cazul refuzului acestora de a se identifica.

Camera Deputaților a votat marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege care le dă polițiștilor locali dreptul să ceară datele de identificare ale șoferilor care parchează neregulamentar și să aplice amenzi consistente în cazul refuzului acestora de a se identifica.

Se acoperă astfel un gol legislativ care făcea ca activitatea polițiștilor locali să fie inutilă în multe cazuri. Până acum, dacă găseau o mașină parcată ilegal, tot ce puteau face era să lase o simplă înștiințare pentru șofer, pe care acesta o putea ignora fără a fi amendat.

Odată cu noua reglementare, refuzul șoferului sau proprietarului de a comunica polițistului local datele de identificare se sancționează cu amendă de 3.000 de lei, la fel ca și în cazul polițiștilor din Ministerul de Interne. Legea iniţiată de PNL şi un deputat al minorităţilor naţionale, modifică ordonanța de urgență 195/2002 privind Codul Rutier, şi va fi utilă mai ales în cazul parcărilor ilegale.

Reglementare intră în vigoare după ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis., potrivit antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *