FOTO Eveniment deosebit la o cunoscută fabrică din Botoșani. Patronul, susținut de angajați, preot și primar, anunță planuri de dezvoltare

Eveniment religios special desfășurat, sâmbătă, la cea mai importantă fabrică de mobilă din Botoșani. Unitatea de producție și show-room-ul societății comerciale Stas Mobila din Joldești- Vorona au fost sfințite în prezența tuturor angajaților, dar și a numeroși invitați. Printre cei prezenți s-au aflat și primarul comunei Vorona, Aurel Ștefan, și inspectorul general al Inspectoratului Școlar, Bogdan Suruciuc.

Fabrica din comuna Vorona, care a devenit și independentă energetic ca urmare a montării de panouri fotovoltaice care produc anual aproximativ 150000 de KW, este considerată una dintre cele mai performante unități de acest tip din țară.

Din acest motiv, Stas Mobila, patronată de omul de afaceri Călin Ailoaie, este apreciată de autoritățile locale. Primarul Aurel Ștefan susține că Stas Mobila este o „unitate de producție extrem de importantă atât pentru satul Joldești, cât și pentru întreaga comună Vorona”, oferind un adevărat exemplu pentru comunitate.

„Această unitate este un fel de motor al satului, economic și social, și, dacă vreți, și spiritual. Sunt în jur de 40 de famili tinere, soț sau soție, care își câștigă existența din această făbricuță minunată, parcă lăsată de Dumnezeu să fie acolo pentru oamenii aceștia, dar făcută prin curajul și îndrăzneala celui care îi administrator, Călin Ailoaie (… )” Sunt 40 de familii care au ambii părinți acasă, care își câștigă existența prin muncă și, în același timp, se ocupă de educarea copiilor”, a afirmat primarul din Vorona.

La rândul său, șeful Inspectoratului Școlar, Bogdan Suruciuc, a apreciat că „că acești oameni se zbat pentru a-și ține afacerea pe plan local oferind astfel un plus valoare comunității, prin crearea de locuri de muncă care permit astfel copiilor să crească alături de părinții lor, care nu mai sunt nevoiți să ia drumul străinătății”.

„Cu o tradiție de aproape două decenii pe piața locală și cu planuri mari de extindere pentru a deveni cea mai puternică companie de profil din Regiunea Nord – Est, Stas Mobila a mai urcat o treaptă în dezvoltarea afacerii și implicit a comunității locale. Sâmbătă am fost alături de bunii mei prieteni care administrează această societate care produce mobilier personalizat la inaugurarea show-room-ului din localitatea Joldești, comuna Vorona. Se spune că economia este motorul unui stat, iar oamenii de afaceri cei care se muncesc să țină în viață acest motor. Tocmai din acest motiv am doar cuvinte de apreciere pentru echipa de conducere Stas Mobila dar și pentru personalul care lucrează acolo. Dincolo de viziunea, misiunea și valorile celor de la Stas Mobila, apreciez faptul că acești oameni se zbat pentru a-și ține afacerea pe plan local oferind astfel un plus valoare comunității, prin crearea de locuri de muncă care permit astfel copiilor să crească alături de părinții lor, care nu mai sunt nevoiți să ia drumul străinătății. Iar un copil care crește alături de părinți, se dezvoltă la școală și mai târziu poate aduce un plus valoare societății. Așadar, vreau să felicit administratorii Stas Mobila pentru ceea ce fac pentru comunitate”, a spus Suruciuc.

Omul de afaceri Călin Ailoaie susține că performanțele fabricii pe care o administrează sunt date de reacția din piață și de gradul de mulțumire manifestat de clienții acesteia.

„În viața fiecărui om sunt perioade de efort, dar și momente de evaluare, de analiză , de mulțumire și de celebrare. Stă în firea omului de a caută bucuria și de a o sărbători împărtășind-o cu ceilalți, iar în mod deosebit cu cei mai apropiați. Noi am început să facem mobilă de mai bine de 20 de ani în satul nostru de pe malul stâng al râului Siret, Joldești din frumoasa comună Vorona. De aproape 20 de ani ne-am adunat la firmă pentru a face mobilă de calitate. Ne-am străduit să facem mobilier care să corespundă exigenței clienților, dar în același timp să păstrăm și relațiile de prietenie din firmă și, chiar, cu clienții! Putem spune pe drept cuvânt că suntem ca o adevărată familie. Privind în urmă, vedem și momentele de dificultate, dar și multe momente de împlinire, de realizare! Ani de multă muncă, curaj, eforturi, seriozitate, încredere, profesionalism, toate adunate într-un cuvânt: STAS! Pentru noi? STAS MOBILA, pe cuvânt!

Pe lângă alte investiții majore în echipamente de ultimă generație ultimul efort l-am făcut într-o zonă inovativă, de independență energetică, investind durabil prin achiziția din fonduri proprii într-un parc de panouri fotovoltaice de 100kw! Ne pasă și de viitor! Ne-am bucurat de sprijin în toți acești ani și din partea angajaților, și a colaboratorilor, a clienților, a autorităților locale, iar în mod deosebit a familiilor! Însă mai presus de toate, credința în Dumnezeu, fără de care nu putem vedea darurile Lui în viețile noastre, nu ne putem bucura curat și deplin împreună cu ceilalți! Tocmai de aceea, în acest moment de mulțumire, am vrut să-i cuprindem pe cât mai mulți, pentru a ne aduce aminte cât de importanți au fost și sunt pentru noi! Vă mulțumim tuturor și încercăm să ne ținem de cuvânt: cu mai multă experiență, cu tehnologie de ultimă generație, cu economie de energie, să facem așa cum v-am obișnuit în toți acești ani mobilă stas, Stas Mobila.”, a declarat patronul Stas Mobila, Călin Ailoaie.

Slujba religioasă a fost oficiată de preotul paroh din Joldești, Cristian Dumitraș, împreună cu preotul de la biserica din Vorona Mare, Sandu Mihai Olivian.

Stas Mobila a avut , în 2021, o cifră de afaceri de 3,79 milioane de lei și un profit brut din exploatare de 392.034 lei. Societatea are un număr de  33 de salariați 33. Ea a fost premiată, la sfârșitul săptămânii trecute, la Balul oamenilor de afaceri.

Citește și: FOTO & VIDEO Balul oamenilor de afaceri la Botoșani. Topul județean al firmelor a ajuns la a 29-a ediție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *