FOTO Un centru de cazare a populaţiei afectată de dezastre naturale a fost construit într-o comună din Botoșani

Un centru de cazare a populaţiei afectată de dezastre naturale a fost construit în comuna Cândeşti din judeţul Botoşani, în baza unei finanţări asigurate printr-un proiect transfrontalier în valoare de peste trei milioane de lei. Centrul, care a fost inaugurat vineri, va avea o capacitate de cazare a 150 de persoane, aceasta putând fi extinsă până la 300 de persoane, potrivit Agerpres.

Noua clădire are o suprafaţă construită de 547,5 metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 1.095 metri pătraţi. Imobilul va dispune de sală de primire, cabinet medical, bucătărie, sală de mese, băi şi dormitoare comune.

Clădirea a fost finalizată, dar nu poate fi funcţională, pentru că nu avem dotări. Sperăm să obţinem finanţare prin alt proiect pentru a dota acest centru, pentru că noi din bugetul local nu ne putem permite acest lucru’, a declarat, pentru AGERPRES, primarul din Cândeşti, Ştefan Coţofrec.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Consiliul Local Stercea, Consiliul Satului Staryi Vovchynets şi Consiliul Local Cupca din Ucraina. Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

Cândeşti este o localitate aflată la 52 de kilometri de Botoşani. Comuna se află pe malul stâng al râului Siret şi are o populaţie însemnată de ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *