Proprietarul unei ferme din Botoșani amendat cu 6.000 lei. Ce nereguli s-au găsit

Proprietarul unei ferme din Botoșani a fost amendat cu 6.000 de lei în urma unor controale efectuate la ferma de la Tulbureni de comisarii Gărzii de Mediu. Oamenii din zonă s-au plâns de disconfortul creat prin funcționarea fermei respective atât la Garda de Mediu, cât și la Avocatul Poporului.

Comisarii de la garda de Mediu au descoperit că „obiectivul nu se autorizează din punct de vedere al protecției mediului, întrucât pe amplasament și din extrasul registrului de exploatației, titular nu deține un număr minim de animale pentru care se solicită autorizație de mediu, respectiv 100 capete bovine, 100 capete suine, toate animalele sunt crescute pentru îngrasat și sacrificare, în stabulație liberă,  pe amplasament nu există punct pentru sacrificarea animalelor”.

De asemenea, există o platformă pentru depozitarea dejecțiilor solide, cu suprafață de 300 mp, iar pentru dejecțiile lichide a fost montat un bazin cu capacitatea de 9 tone. Periodic dejecțiile solide sunt colectate și depozitate pe terenul agricol, proprietate.

„Silozul este amplasat în incinta proprietății, pe o folie impermeabilă prevazută cu pereți din beton (de 1,5 m) și acoperit cu o folie impermeabila și un strat de pământ, la data controlului se resimtea disconfort olfactiv, deșeuri de ambalaje din material plastic, deșeuri din fier sunt depozitate direct pe sol. Pentru neconfomitățile constate s-au stabilit în sarcina persoanei fizice atât măsuri cu termen de remediere a acestora cât și măsuri au caracter permanent. S-a aplicat o amendă contravențională de 6000 lei”, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *