O societate care plasează forță de muncă în străinătate, amendată de ITM Botoșani cu 10.000 lei

itm BotosaniO societate care are ca obiect de activitate plasare a forței de muncă în străinătate, a primit o amendă usturătoare în urma unui control efectuat de inspectorii de muncă botoșăneni.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani a desfășurat, în perioada 24-28 octombrie, Campania națională pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr.156/2000 cu privire la condițiile de funcționare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare forță de muncă în străinătate.

Astfel, au fost verificați opt agenți economici, din care șase cu activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă și doi cu activități de contractare, pe baze temporare, a personalului. Din cele 6 societăți , două sunt înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani ca agenți de plasare a forței de muncă. In urma controalelor efectuate celor două societăți, a fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei și s-au dispus șase măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

Deficiențele cele mai des intâlnite au fost: nerespectarea condițiilor de înregistrare de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate și netransmiterea către inspectoratul teritorial de muncă a situației lunare privind contractele de mediere incheiate și persoanele angajate în străinătate”, precizează printr-un comunicat ITM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *