Elsaco Electronic semnează cu Primăria Municipiului București contracte de importanță majoră pentru sistemul de termoficare al capitalei

Marți, 01 noiembrie, Valeriu Iftime, Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco, a semnat cu Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, 3 dintre cele 5 contracte pentru reabilitarea a 210 km rețea de termoficare, cu finanțare europeană (POIM). Valoarea totală a investiției este de 260 de milioane de euro.

Lucrarea a fost împărțită în 5 loturi, cu o lungime de aproximativ 40 de km fiecare, Elsaco Electronic câștigând 3 dintre acestea, două în calitate de lider și unul în calitate de asociat:

  • Lotul 1 – Magistrala II SUD – Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA (asociat);
  • Lotul 2 – Magistrala II – III Grozăvești – Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA (asociat);
  • Lotul 5 – Magistralele II Sud, II-III Grozăvești, V Grozăvești, Progresu – Berceni, II Vest, I-II-III Vest – Asocierea SC ENERGOMONTAJ SA (Lider) – SC ELSACO ELECTRONIC S.R.L (asociat) – SICOR SRL (asociat) – IPCT INSTALATII S.R.L.(asociat).

Contractele pentru proiectare și execuție au fost încheiate pe o perioadă de 4 ani, proiectarea a fost deja demarată iar execuția lucrărilor va începe în primăvara anului viitor.

În legătură cu acest contract menționez două aspecte. Primul are în vedere importanța proiectului, care intră astfel în istoria termoenergeticii din București fiind cel mai mare contract semnat pentru reabilitarea circuitului primar de încălzire, chestiune făcută ce e drept, cu peste 20 de ani întârziere.

Celălalt aspect are în vedere faptul că, deși Elsaco Electronic are o vastă experiență în acest tip de proiecte, contractul reprezintă o mare provocare, atât pentru noi ca și antreprenor, din punct de vedere al atragerii forței de muncă în viitor, mai ales a specialiștilor, cât și pentru Primăria Municipiului București care va trebui să acorde o foarte mare atenție cetățenilor și minimizării pe cât posibil a disconfortului creat ca urmare a derulării lucrărilor”, a declarat Valeriu Iftime.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *