Povestea cutremurătoare a unei femei de 44 de ani din Botoșani. Este uluitor cât de crunt a lovit-o soarta și totuși găsește puterea să lupte

O femeie de 44 de ani din Botoșani trece prin clipe extrem de grele pe care nu le-ar dori nici celui mai mare dușman. Daniela Caziuc a primit recent un diagnostic crunt din partea medicilor. Cu o putere de nedescris, botoșăneanca luptă să trăiască, luptă pentru o viață normală, dar din păcate neajunsurile o fac să recurgă la ceva ce nu credea că va face vreodată: să ceară ajutor. Nevoile financiare care au venit o dată cu apariția bolii, scleroză laterală amiotrofică, sunt uriașe, iar ea și soțul ei nu se pot descurca singuri.

„În ultimele 7 luni am făcut multe investigații: analize de sânge, RMN, tractografie, electromiografie, puncție lombară, electroencefalografie (EEG) și multe altele. Am consultat doi cei mai buni neurologi pentru a afla că am această boală rară. Dar adevărata îngrijorare este faptul că această boală nu are încă un leac. Anul acesta sănătatea mea a scăzut foarte repede. Piciorul meu drept este slăbit, ceea ce face ca mersul meu să fie instabil. Nu pot să urc sau să cobor scările fără ajutor. Nu pot să-mi folosesc ambele mâini, deoarece toate degetele mele sunt paralizate. Am și o vorbire neclară din cauza acestei afecțiuni medicale. Concentrația de oxigen din sânge este de 92, ceea ce este sub valoarea normală. Neurologul meu mi-a spus despre unele medicamente, terapii și aparate de căutat pentru a-mi ușura situația și a încetini progresia bolii. Am reușit să fac rost de o parte din ele, dar unele sunt foarte scumpe. In prezent fac kinetoterapie de trei ori pe saptamana, merg la piscina o data pe saptamana si iau cateva vitamine (D3, C, E, B) antidepresive si pastile pentru ameliorarea spasticitatii muschiului voluntar”, povestește femeia.

Cei doi soți nu au bani nici pentru scaunul cu rotile, dar nici pentru celelalte lucruri necesare.

„În situația mea actuală nu îmi permit un scaun cu rotile, un aparat CPAP, RADICAVA 30mg timp de un an, Citicoline 250 mg capsule, Coenzima Q-10 200 mg capsule și câteva ședințe de acupunctură. Am nevoie de toate acestea pentru a-mi îmbunătăți calitatea vieții. Scaunul cu rotile mă va ajuta să mă mișc fără teamă. Aparatul CPAP îmi va îmbunătăți somnul. Terapia prin acupunctură este bine cunoscută pentru beneficiile sale de regenerare și conservare a nervilor. Toate acestea ajung la valoarea de 4556 GBP. Fiecare contribuție oricât de mică este apreciată și va ajuta direct. Chiar dacă nu puteți contribui financiar în acest moment, puteți totuși să ajutați împărtășindu-mi povestea”, spune Daniela.

Cei care vor să o ajute, pot face donații AICI.

Iată cât costă lucrurile de care are nevoie botoșăneanca:

• Scaun cu rotile / 200 £ (GBP)

• aparat CPAP / 630 £ (GBP)

• RADICAVA 30 mg/20 ml / 140 x 10,67 £ = 1494,13 £ (GBP)

• CITICOLINE 120 / 3 capsule x 77,91 £ = 233,72 £ (GBP)

• CO-Q10 30 capsule 200 mg / 12 pachete x 48,03 £ = 576,31 £ (GBP)

• Terapie prin ACUPUNCTURA / 40 de sedinte x 35,57 £ = 1422,98 £ (GBP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *