Ansamblul folcloric „Doruleţ” de la Grupul Şcolar„ Dimitrie Negreanu”, premiat la un festival internaţional

Ansamblul folcloric Dorulet
Ansamblul folcloric Dorulet

Ansamblul folcloric „Doruleţ” de la Grupul Şcolar„ Dimitrie Negreanu” a obţinut premiul al II-lea la secţiunea ansambluri folclorice a Festivalului Internaţional al Formaţiilor Folclorice ale Elevilor „Cântă bucium pe Ceahlău”, care s-a desfăşurat pe 21 şi 22 mai la Piatra Neamţ.

De asemenea, solistul vocal Maria Iacob a fost distins cu Premiul special al juriului, iar solistul instrumentist Alexandru Turcanu a luat premiul III.

„La Grupul Şcolar„ Dimitrie Negreanu” se investeşte  de ceva timp într-un domeniu care nu prezintă riscul falimentului şi anume în folclorul românesc autentic”, a declarat coordonatorul ansamblului folcloric „Doruleţ”, profesorul Steluţa Amarandei. Formaţia din Botoşani mai este pregătită de profesorul Gabriela Vâzdoagă şi instructorul Petrişor Ionel.

La cea de a II a ediţie au participat 22 ansambluri folclorice din 10 judeţe ale ţării şi Republica Moldova. Manifestarea a reprezentat un bun prilej pentru ca aceşti tineri să cunoască frumuseţea şi bogăţia folclorului, diversitatea tradiţiilor şi obiceiurile din diferite zone ale ţării. Creaţia populară trebuie să fie şi să rămână o carte de vizită pentru generaţiile de astăzi şi  de mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *