El este tânărul care a bătut un bărbat de 55 de ani și l-a lăsat fără bani și telefon mobil. A ajuns după gratii

Tânărul de 18 ani, din comuna Pomârla, care a bătut un bărbat de 55 de ani și l-a lăsat fără bani și telefon mobil, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El se numește Florin Chiriac și este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Potrivit anchetatorilor, pe 31 octombrie 2022, în timp ce se deplasa pe drumul public, din comuna Pomârla, s-ar fi întâlnit cu victima sa, un bărbat, de 55 de ani, din aceeași localitate, pe care a deposedat-o de bunurile pe care le avea asupra sa, prin folosirea violenței.

După aplicarea loviturilor, victima a rămas inconștientă, iar tânărul de 18 ani a părăsit locul faptei, ulterior, fiind identificat de polițiști, în localitatea Todireni.

Bunurile sustrase în urma activității infracționale, constând într-un telefon mobil, bani și țigări au fost recuperate și predate persoanei vătămate.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în dosarul de urmărire penala nr. 5345/P/2022, cu privire la inculpatul Chiriac Florin. În baza dispoziţiilor art. 226 din Codul procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) şi art. 202 alin. (1)-(3) şi alin. 4 lit. e) din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului CHIRIAC FLORIN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,tâlhăria calificată”, prev. ?i ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d din Codul penal , pentru o perioadă de 30 de zile , începând cu data de 02 noiembrie 2022 şi până la data de 01 decembrie 2022, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului CHIRIAC FLORIN. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat, personal şi prin avocat din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului CHIRIAC FLORIN, în sumă de 340 lei, se va achita Baroului de Avocaţi Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror . Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 02.11.2022, ora 14:15.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  51/2022  02.11.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *