Veste de la Guvern: se dau 2.500 de lei de persoană! Cine va primi banii

foto: romaniatv.net

Vești bune pentru acești tineri! Ministrul Tineretului și Egalității de Șanse a declarat că ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial și este deja în vigoare. Tinerii care au împlinit 18 ani, aflați sub protecția statului, care studiază sau muncesc, vor primi 2.500 de lei lunar până la vârsta de 26 de ani. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea a amintit că ordinul a fost deja publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial și este în prezent în vigoare.

2.500 de lei pentru tinerii aflați sub protecția statului

„Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută și este deja în vigoare.

Practic, din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament”, a declarat Gabriela Firea.

Anterior ministrul spunea că a colaborat îndeaproape cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, în privința acestui ordin.

„Este vorba despre indemnizația lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și își continuă școala, într-o formă de învățământ la zi, sau care și-au găsit un loc de muncă. Aceștia vor primi, lunar, o indemnizație de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani. Cum spuneam, indemnizația se acordă, până la aceeași vârstă, și în situația în care fac dovada că au un loc de muncă”, a explicat ministrul Gabriela Firea.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *