Consiliul Județean Botoșani vrea să obțină o finanțare de 4 milioane de euro pentru Spitalul Județean ”Mavromati”

Consiliul Județean Botoșani va depune un proiect prin Planul Național de Redresare și Rezilieță (PNRR) pentru obținerea unei finanțări de 4 milioane de euro, în vederea prevenirii infecțiilor nosocomiale în Spitalul Județean.

Prin proiect se propune îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale de calitate și la standarde europene, prin achiziționarea de echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, precum și pentru prevenirea și limitarea fenomenului de rezistență la antimicrobiene și a infecțiilor asociate asistenței medicale, la Spitalul Județean.

Am promis că sănătatea este un domeniu prioritar pentru noi și ne ținem de cuvânt. Echipele Consiliului Județean Botoșani și Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” depun toate eforturile pentru ca botoșănenii să poată beneficia de cea mai bună asistență medicală și să nu mai plece să se trateze în alte județe. Infecțiile nosocomiale reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, fiind o cauză a morbidității și mortalității pe plan mondial, cu un deosebit impact uman și economic, prin prelungirea perioadei de internare și creșterea costurilor”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *