Parc fotovoltaic într-un oraș din județul Botoșani. Va fi construit pe un teren intravilan de 30.000 de metri pătrați

Orașul Bucecea va avea un parc fotovoltaic. Acesta va fi construit pe o suprafață de teren intravilan de 30.000 de metri pătrați, investiția urmând să se realizeze cu fonduri europene.

Dezvoltarea județului Botoșani presupune o abordare echilibrată și cât mai pragmatică a provocărilor pe care le lansează vremurile pe care le trăim. Una dintre cele mai dificile probleme ale momentului o reprezintă criza energetică. Drept răspuns la aceasta, Consiliul Județean Botoșani a decis dezvoltarea unei prime capacități fotovoltaice de 3 MW la Bucecea. Domnul primar Angel Gheorghiu și administrația orașului Bucecea s-au alăturat demersului inițiat de către administratorul județului Botoșani, domnul Cristian Nistor, și au pus la dispoziția Consiliului Județean o suprafață de teren intravilan de 30.000 de metri pătrați în vederea construirii parcului fotovoltaic. Terenul se află în proximitatea stației de transformare de 110 kV, asigurând soluția optima de obținere a avizului tehnic de racordare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, parcul fotovoltaic va fi realizat prin accesarea unei finanțări europene ce va disponibilă pe una dintre axele de finanțare privind energia verde și va avea o putere instalată de până la 3 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *