O nouă magistrală de apă va fi construită la Botoșani. Va asigura apa pentru mai multe localități

O nouă magistrală de apă va fi construită în perioada următoare Botoșani, ea urmând să asigure apa pentru mai multe localități din județ. Este vorba de o conductă de aducțiune apă potabilă între Hănești și George Enescu, care va asigura apa și pentru localitățile Știubieni, Vorniceni, Cordăreni, George Enescu, Havârna, dar și Hănești și Săveni.

Consiliul Județean Botoșani a lansat o licitație pentru realizarea serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice, respectiv tema de proiectare, studii de teren, expertize tehnice, avize, acorduri, Studiu de Fezabilitate atât pentru Conducta de aducțiune apă potabilă Hănești – George Enescu”, dar și pentru „Sistemul de alimentare cu apă pentru localități din zona de Nord a județului Botoșani”.

În prezent, zona central-estică a județului Botoșani se află în imposibilitatea racordării la sursa de captare și tratare a apei de la Stânca-Costești, ceea ce face ca populația din zonă să nu aibă acces la un sistem centralizat de distribuție a apei potabile dintr-o sursă sigură, la parametrii legali de debit și potabilitate. În conformitate cu Master Planul operatorului regional de apă – canalizare, există posibilitatea asigurării debitului de 55,72 l/s (în prima etapă), respectiv de 75 l/s (în etapa a 2-a), după finalizarea unor lucrări privind implementarea unei noi stații de pompare. Punctul de racord este situat in localitatea Hănești, racordarea pentru viitoarea investiție urmând a se realiza în amonte de stația de pompare existentă. Investiția ar rezolva o problemă actuală și de perspectivă asupra populației din zona central-estică a județului Botoșani, cca 23.386 locuitori beneficiari, cu implicații benefice directe asupra a șapte unități administrativ teritoriale, Știubieni, Vorniceni, Cordăreni, George Enescu, Havârna, în prima etapă, dar și Hănești și Săveni, în etapa a doua”, susțin reprezentanții CJ.

Oficialii CJ spun, de asemenea, că investiția este considerată oportună deoarece sursa de captare și tratare a apei o reprezintă acumularea Stânca-Costești, apa fiind distribuită până în cadrul localității Hănești prin intermediul unei conducte de aducțiune din PEHD Dn 500 mm, care poate asigura debitul necesar celor 7 U.A.T.uri.

 

One thought on “O nouă magistrală de apă va fi construită la Botoșani. Va asigura apa pentru mai multe localități

  1. Când vrei să faci lucruri proaste le faci…la AVRAMENI să îngropat țevi de milioane de euro, dar nu este aducațiune de apa cu debit! Cata minte trebuiesc ai să in gropi milioane de euro…fara sa ai apă????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *