Creștere substanțială a elevilor care vor primi bursă în acest an școlar. Vezi lista cu numărul burselor pe școlile din municipiul Botoșani!

Numărul elevilor care vor primi burse școlare anul acesta este în creștere. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, care va fi pus spre aprobare în ședința din 31 octombrie, nu mai puțin de 5.311 elevi din școli din municipiul Botoșani ar urma să primească burse în acest an școlar, față de 3.392 câți au fost anul trecut.

Creșterile sunt la toate categoriile de burse. Astfel, dacă anul trecut au fost șase burse de performanță, anul acesta sunt 130, alte 2407 sunt burse de merit, față de 1667 câte au fost anul trecut. 748 sunt burse de studiu, față de 318 anul trecut și 2026 sunt burse sociale, față de 1401 anul trecut.

Cuantumul burselor școlare se propune a fi cel de anul trecut, respectiv 500 lei bursa de performanță, 200 lei bursa de merit, 150 lei bursa de studiu și 300 lei bursa de ajutor social.

Bursele se acordă pe întreaga perioadă a cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenelor naționale de evaluare națioală și bacalaureat, cu excepția burselor sociale, care se acordă și pe perioada vacanțelor. Bugetul necesar pentru asigurarea burselor școlare, în perioada septembrie-decembrie 2022, este la nivelul municipiului Botoșani de peste 5 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *