Angajații de la DSVSA Botoșani chemați pentru eutanasierea a 20.000 de porci după apariția unui focar de pestă porcină africană

Angajații de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani au fost chemați pentru eutanasierea a 20.000 de porci după apariția unui focar de pestă porcină africană într-o comună din Iași.  Autoritățile au reușit până acum să sacrifice 2.000 de exemplare și nu mai fac față cu personalul. În total, 20.000 de porci din fermă de la Belcești vor fi sacrificați, arată StirileProtv.ro. Focarul de pestă porcină din comună Belcești a fost depistat la începutul acestei săptămâni.

Alerta s-a dat după ce analizele de la un animal găsit mort au confirmat prezența virusului pestei porcine în fermă. De atunci, se lucrează în continuu la închiderea focarului, chiar și noaptea, însă intervenția este dificilă, spun autoritățile, din cauza efectivului mare de porci – în jur de 20.000.

„Avem echipe care lucrează până seara târziu, chiar și la lumina eflectoarelor, să eliminăm posibilitatea răspândirii virusului. Sunt foarte mulți oameni implicați. Am solicitat sprijin, deja au venit colegi de la Vaslui, așteptăm colegi de la Botoșani și Neamț.”, susține Bogdan Novenschi, director adjunct DSV Iași.

După ce porcii sunt sacrificați și încărcați în remorci, sunt transportați în câmp, unde primăria a pus la dispoziție un teren pentru îngroparea leșurilor.

Sfâșietor! O mămică de 30 de ani din Botoșani a murit fulgerător. Doi copilași, unul de nici doi ani, au rămas orfani de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *