Se elimină pensionarea specială, la 45 de ani: niciun angajat nu mai iese la pensie la vârsta asta, indiferent de domeniu

Cu Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), nu-i de gluma! Conform prevederilor, Romania nu va mai avea pensionari „speciali”, la 45 de ani. In acest moment, avem mai multe domenii de activitate ce permit iesirea din campul muncii cu 20 de ani mai devreme decat in majoritatea situatiilor. Acest lucru va fi istorie.

PNRR ne intoarce la prevederile conform carora varsta de pensionare e aceeasi pentru toata lumea, indiferent ca ai avut o functie sau job intr-un sistem anume. Legislatia actuala permite pensionarea la 45 de ani pentru: politisti, pompieri, jandarmi, angajati din serviciile secrete, militari, magistrati si aviatori.
Conform informatiilor Antena3 CNN, ar fi esuat eforturile premierului Nicolae Ciuca de a negocia cu Bruxelles-ul prevederile legate de reformele din sistemul de pensii din Romania.
Asa se face ca pensionarii romani, indiferent de domeniile in care au activat, sunt tratati pe picior de egalitate. De altfel, nici pensiile speciale, conform PNRR, nu vor mai fi ce-au fost si vor fi acordate pe baza contributivitatii.
„Despre pensiile contributive, cea mai mare victorie pentru romani va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa cetatenilor romani, de a fi condamnati la saracie pentru urmatorii 50 de ani si este clar ca din discutiile de pana acum, de la nivelul UE, de la nivelul familiei Socialistilor-Europeni, avem toata sustinerea acestui procent din PNRR. Sa nu mai condamnam cetatenii Romaniei la saracie pentru urmatorii 50 de ani.  In PNRR se vorbeste sa nu avem 9,4% (n.r. – din PIB, cheltuieli maxime cu pensiile). Niciun stat membru UE nu are in PNRR asa ceva. Nicaieri nu exista acest prag! Aceasta ineptie trebuie scoasa din UE”, a spus ministrul Muncii, Marius Budai, citat de Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *