APIA Botoșani: Peste 13.800 de fermieri autorizați la plată pentru campania 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură–Centrul Județean Botoșani anunță că, din totalul cererilor depuse pentru campania 2022, respectiv 29.318 cereri, la nivelul Județului Botoșani au fost deja autorizați la plată un număr de 13.801 fermieri  cu suma totală de 17.845.399,07  euro.

Precizăm că avem în lucru un număr de 5788 dosare care vor intra la plată în perioada imediat următoare. Dosarele/cererile care, momentan nu pot fi autorizate pentru plată sunt cele eșantionate la controlul prin teledetecție, existând astfel un un număr 497 fermieri selectați pentru acest control”, precizează într-un comunicat APIA Botoșani

De asemenea, un număr de 2970 fermieri care nu au fost selectați la teledetectie, vor fi autoriați la plată doar după finalizarea controlului fermierilor esantionati..

La această dată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură–Centrul Județean Botoșani se situează pe locul 5 la nivel național, în ceea ce privește soluționarea dosarelor pentru subvenții raportat la numărul de cereri înregistrate.

Pe această cale, în scopul eficientizării și optimizării procedurii de autorizare la plată, adresăm rugămintea către fermieri ca, atunci când aceștia sunt contactați de către angajații APIA, să prezinte în timp util documentația necesară astfel încât să nu existe întârzieri la plată”, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *